Mijn Visie / passieMijn Visie / passieMijn Visie / passie

Mijn Visie / passie

Met de uitdaging iets moois te scheppen, kom ik een heel end. Een alom bekende uitspraak is "Kunst spreekt voor zich", maar als het goed is, zegt een creatie in de vorm van een beeld, schilderij of tekening ook iets over de maker. Soms doet het zich voor dat anderen, die zich de tijd nemen, er meer uithalen dan jezelf voor mogelijk gehouden had.

Kunstzinnig / artistiek bezig zijn, zijn voor mij niet slechts woorden geplaatst op een sokkel. Om 't weer van die sokkel af te halen, kom ik niet om mijn kinderjaren heen.  De tijd waarin ik onbekommerd kon spelen/ravotten, maar er ook op los kon fantaseren; ik interesseerde me ook voor van alles.
Het zijn meer de herinneringen die blijven spreken en als een warme deken aanvoelen, bijvoorbeeld die tekeningen die een leraar op 't schoolbord met een krijtje maakte, waar ik dan (te) lang naar bleef kijken, de dierenprenten die we op allerlei manieren trachten te ruilen en te verzamelen en een oom die timmerman was en zo gepassioneerd over zijn vak kon praten.

Om ruimte te scheppen moet ik mijn werkwijze transparant houden. "Kritisch zijn oké, maar tegelijkertijd ook spontaan; een gepassioneerde werkwijze blijft altijd een opgave; 't komt niet zomaar aanwaaien. Deze tijd wordt gekenmerkt, gedomineerd, door een bepaalde snelheid waarbij iedereen als in een trein gezeten in voortraast; de 24-uurs samenleving. Voor veel mensen is ’t moeilijk om hier een houvast, een identiteit in te vinden Het moet niet de uitdaging, maar ook de opgave zijn om in die 24-uurs trein een halte voor jezelf te hebben waarbij je bij 't uitstappen, niet hoeft af te vragen "waarom en waarvoor"?, maar jezelf durft te zijn!

In deze non-stop informatie maatschappij is het belangrijk om bepaalde keuzes, afwegingen te maken, maar in "het grote geheel" vind ik het niet uniek, want "morgen" vraagt weer om een nieuwe  afweging.  Soms is het enkel de eenvoud die boekdelen spreekt, zoals vroeger een bekende kunstenaar (Gene Eggen) tegen me zei, toen ik in een gesprek duidelijk te kennen gaf wat me zoal allemaal dwars zat: "blijf je wel mooie dingen maken"?  
Hub Tummers
Kruisstraat 10
6099 BL Beegden

T. 0475 - 570538
E.
FJ Design